BILTVÄTT   Tillbaka till startsidan
     

INSTRUKTIONER FÖR EFFEKTIV TVÄTTNING I VÅR GDS-ANLÄGGNING.

För en effektiv och billig tvätt gör enligt följande schema.

Tvättprogram
(se illustration till höger)

A. Avfettning: Petroleumbaserad kallavfettning löser effektivt
upp oljepartiklar och salt på din bil. Oljepartiklarna kommer
bland annat från väg, däck och sotpartiklar i luften.
Används företrädesvis på vintern.

1. Med hetvatten i ett flöde på 500 l/h och ett kraftigt alkaliskt
specialutformat bilschampo löser du upp och spolar av all
grov smuts från bilen. Det löser dessutom upp sommarens
insekter mycket snabbt.

2. Borstprogrammet ger hetvatten i 250 l/h och med det unika skummet gör du din bil ren snabbt och effektivt. Borsten används på hela bilen med undantag för fälgarna. Den har mjuka skonsamma strån och är tillsammans med skumschampot en förutsättning för att din bil skall bli absolut ren.

3. Med kallvatten sköljs bilen ren från skum och smuts. Kontrollera resultatet, om du behöver går du tillbaka till steg 1 eller 2. Annars är det dags för nästa steg

4. Hett vatten blandat med carnaubavax ger din bil ett bra ytskydd som gör att din bil står emot smuts längre. Det blir dessutom lättare att tvätta bilen nästa gång. Används även på speglar och rutor och gör dessa helt rena med bra sikt som resultat.

5. Avsluta tvätten med en snabb ytbehandling. Ytterligare ett lager med vax uppblandat med avrinningsmedel. I detta program används ett vatten som är absolut fritt från mineraler och salter, vilket gör att du inte behöver torka bilen med sämskskinn. Används även på rutor och backspeglar för att göra dessa klara och vattenavvisande.

POLLETTER
Du kan köpa tvättpolletter i växlingsautomaten vid tvätten, antingen kontant eller med kreditkort. Vi tar Visa, Mastercard och Maestro. Varje pollett kostar 20 kr inkl. moms, vid en normaltvätt skall det räcka med 2-3 polletter beroende på fordonsstorlek och tvättvana. Kontakta oss vid köp av fler än 100 polletter.

Erbjudande för storkunder/företag (klicka här).

Kontakta oss så får du veta mer.
Tel. 0510-232 20

 
     
 
         
 
Copyright © XL Tvätten AB. Alla rättigheter förbehålls | Adress Traversgatan 6, 531 40 Lidköping | Tel 0510-232 20 | Epost info@xltvatten.se